Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek 11.01

śniadanie: chleb mieszany (1), masło (7), parówki z szynki, mix sałat, ketchup, mandarynka

herbata / kawa inka na mleku 2% (7), cukier 

obiad: zupa zacierkowa (10)

jajko przepiórcze w sosie musztardowym, ziemniaki, brokuł 

kompot wieloowocowy, cukier

podwieczorek: gofry (1,3,7), konfitura malinowa, herbata z cytryną, cukier

 

Wtorek 12.01

śniadanie : płatki jaglane na mleku 2%, chleb mieszany, masło (7), schab biały, kiełki, gruszka

herbata z jeżyną i granatem

obiad:  zupa sycąca z pęczakiem (10)

pyzy z mięsem, okraska, surówka z pora 

sok pomarańczowy

podwieczorek: jogurt owocowy, angielka, masło, banan (7)

 

Środa 13.01

śniadanie: chleb wieloziarnisty, masło (1,7), szynka z kurczaka, papryka, winogrono

herbata / kawa zbożowa na mleku 2% (7)

obiad:  zupa kalafiorowa (7,10)

sos bolognese, makaron spaghetti

kompot wiśniowy

podwieczorek:   budyń orkiszowy, biszkopty, rodzynki

 

Czwartek 14.01

śniadanie:  płatki owsiane na mleku 2%, chleb ze słonecznikiem, masło (1,7), kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, melon

herbata dzika róża

obiad: zupa ogórkowa z ryżem (10)

medaliony z indyka (1,7), ziemniaki, sałata lodowa w jogurcie (7)

kompot truskawkowy

podwieczorek: rogal maślany, masło, miód, herbata / kakao (1,3,7), cukier,  jabłko

 

Piątek 15.01

śniadanie:  chleb żytni, masło (1,7), pasta z tuńczyka i jajka (3,4), szczypiorek, pomarańcza

herbata miętowa, cukier

obiad: barszcz czerwony (7,10)

kluski leniwe (1,3,7), sałatka owocowa

woda z cytryną

podwieczorek:  ciasto marchewkowe (1,3), herbata owocowa, cukier brązowy

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.

Wykaz poszczególnych składników zawartych w potrawach, artykułach spożywczych znajduje się u dyrektora przedszkola.