Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek 05.10

śniadanie: bułka wieloziarnista (1), masło (7), szynka wiejska z indyka. pomidor koktajlowy, marchewka

kawa zbożowa na mleku 2% (1,7), herbata owocowa, cukier

obiad: zupa warzywna (10)

naleśniki z serem i bananami (1,3,7)

woda mineralna z miętą i cytryną, cukier trzcinowy

podwieczorek: chleb mieszany (1), masło (7), kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony, herbata, cukier, jabłko

 

Wtorek 06.10

śniadanie : płatki ryżowe na mleku 2% (7), chleb mieszany, masło (1,7), kiełbasa krakowska, kiełki, śliwka

obiad:  zupa kukurydziana (10)

udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, ogórek z rzodkiewką w jogurcie 97) 

kompot wieloowocowy, cukier

podwieczorek: koktajl mleczno – owocowy (7), herbatniki pełnoziarniste

 

Środa 07.10

śniadanie: chleb razowy ze słonecznikiem, masło (1,7),schab biały, sałata, orzeszki ziemne (5)

kawa inka  na mleku 2% (1,7) / herbata, cukier

obiad:  zupa soczewicowa z ziemniakami (10)

kopytka z bułką tartą i masłem(1,3,7), jabłko prażone

woda mineralna z cytryną

podwieczorek:  budy ń jaglany czekoladowy, banan, sok wiśniowy

 

Czwartek 08.10

śniadanie:  płatki owsiane na mleku 2% (7), chleb mieszany (1), masło (7), pasztet z indyka, papryka, gruszka

obiad: zupa brokułowa z ziemniakami (1,10)

mini pulpety w sosie śmietanowym (1,3,7), kasza bul- gur, buraczek na ciepło

kompot czarna porzeczka, cukier

podwieczorek: ciasto drożdżowe z owocami, herbata / kakao, cukier trzcinowy (1,3,7)

 

Piątek 09.10

śniadanie:  chleb żytni (1), masło (7), pasta z białego sera i tuńczyka,, szczypiorek (4,7), jabłko

herbata owocowa / kakao 2%, cukier

obiad: zupa zacierkowa (10)

jajko sadzone (3), ziemniaki, fasolka szparagowa

kompot truskawkowy, cukier

podwieczorek: jogurt z owocami leśnymi, angielka, masło (1,7) 

 

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.

Wykaz poszczególnych składników zawartych w potrawach, artykułach spożywczych znajduje się u dyrektora przedszkola.