Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek  18.03

śniadanie: chleb graham, masło (1,7), parówki z szynki na ciepło, mix sałat, ketchup, owoce

kawa inka na mleku (1,7) / herbata z cytryną

obiad:  zupa soczewicowa (10)

naleśniki z dżemem (1,3,7)

napój pomarańczowy

podwieczorek: chleb, masło, pasztet, ser żółty (1,7), papryka, herbata, owoce

Wtorek 19.03

śniadanie : płatki owsiane na mleku, chleb, masło (1,7), wędlina, ogórek, owoce

obiad: rosół z lanym ciastem (1,3,10)

udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z pory (3)

kompot

podwieczorek: jogurt (1,7), biszkopty, owoce

 

Środa 20.03

śniadanie: bułka (1), masło (7), wędlina, pomidor, rzeżucha, owoce

kakao (7) / herbata 

obiad:  zupa fasolowa ze szparagowej fasolki (10)

 kluski leniwe, brzoskwinia (1,3,7)

woda mineralna z cytryną

podwieczorek: sałatka wielowarzywna, chleb wieloziarnisty, masło, herbata, owoce (1,3,7)

 

Czwartek 21.03

śniadanie:  płatki jaglane na mleku (1,7), chleb razowiec ze słonecznikiem (1), masło (7), wędlina, rzodkiewka, marchewka

obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (7,10)

bitki wieprzowe, kasza gryczana, bukiet warzyw (1)

kompot

podwieczorek: gofry z owocami, herbata (1,3,7)

 

Piątek 22.03

śniadanie:  chleb żytni (1), masło (7), pasta z makreli i twarogu (1,4,7), szczypiorek, owoce

herbata miętowa

obiad:  zupa grysikowa(10)

jajko przepiórcze, ziemniaki, surówka z buraczka (1,3,7)

sok jabłkowo- porzeczkowy

podwieczorek:  kisiel do picia, ciastka (1,3,7), owoce

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.