Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek  1.06

śniadanie: bułka grahamka (1), masło (7), szynka z kurczaka, ogórek, orzeszki ziemne niesolone (5) 

kawa zbożowa na mleku 2% (7) / herbata z cytryną, cukier brązowy

obiad: barszcz biały z ziemniakami (7,10)

pizza z szynką, żółtym serem, pieczarki, rukola, sos czosnkowy, ketchup (1,7)

kompot wieloowocowy, cukier

podwieczorek: lody (7), biszkopty, banan

 

Wtorek 2. 06

śniadanie : płatki jaglane na mleku 2 %, chleb mieszany, masło, ser żółty wędzony (1,7), papryka, winogrono

obiad:  rosół z makaronem (1,10)

schab w panierce (1,3), ziemniaki, sałata z jogurtem (7)

kompot wiśniowy, cukier

podwieczorek: wafle ryżowe, powidła śliwkowe, herbata, cukier brązowy

 

Środa 3.06

śniadanie: chleb razowiec ze słonecznikiem, masło (1,7), szynka z indyka, rzodkiewka, jabłko

kawa inka na mleku 2% (1,7) / herbata grejpfrutowa, miód 

obiad:  barszcz czerwony (7,10)

pyzy z mięsem (1,3), okraska z masła (7), ogórek małosolny

kompot jeżowy, cukier

podwieczorek: mleko (7), płatki kukurydziane, żurawina

 

Czwartek 4.06

śniadanie: płatki owsiane pełnoziarniste na mleku 2% (7), chleb mieszany (1), masło (7), szynka gotowana wieprzowa, sałata, gruszka

obiad: zupa zacierkowa (1,3,10)

kurczak pieczony, ziemniaki, marchewka na ciepło (1,7)

 kompot z czarnej porzeczki, cukier 

podwieczorek: jogurt z owoców leśnych (7), angielka, masło (1,7)

 

Piątek 5.06

śniadanie:  chleb żytni (1), masło (7), pasta z tuńczyka z białym serem (4,7), kiełki z rzodkiewki, pomidor koktajlowy, marchewka

herbata, cukier

obiad:  zupa z fasoli szparagowej (10)

ryż z jabłkiem, jogurt grecki (7)

woda mineralna z cytryną

podwieczorek:  ciasto drożdżowe z truskawkami (1,3,7), mleko 2% / herbata z dzikiej róży, cukier

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.

Wykaz poszczególnych składników zawartych w potrawach, artykułach spożywczych znajduje się u dyrektora przedszkola.