Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek  13.01

śniadanie: chleb,  masło, parówki z szynki, rukola, ketchup, marchewka (1,7)

kawa zbożowa na mleku / herbata owocowa (1,7)

obiad: zupa brokułowa (7,10)

placki bananowo – jabłkowe (1,3,7)

woda mineralna z cytryną

podwieczorek: kolorowe kanapki, herbata (1,7)

 

Wtorek 14.01

śniadanie :  bułka, masło, miód / ser żółty, rzodkiewka, owoce (1,7)

herbata

obiad:  rosół z makaronem (1,10)

kotlet cygański w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z selera (1,3,7,10)

kompot

podwieczorek: budyń jaglany z sokiem, rodzynki (7)

 

Środa 15.01

śniadanie: chleb wieloziarnisty, masło, wędlina, sałata (1,7), owoce

herbata z cytryną / kawa inka (1,7)

obiad:  barszcz ukraiński (7,10)

pampuchy, sos owocowy (1,3,7)

napój z pigwy

podwieczorek: sałatka wielowarzywna, chleb, masło, herbata (1,3,7)

 

Czwartek 16.01

śniadanie:  zacierka na mleku, chleb, masło, wędlina, ogórek, owoce (1,7)

obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (10)

indyk w ziołach, kasza pęczak, surówka wielowarzywna (1,7)

kompot

podwieczorek: maślanka truskawkowa, chrupki, wafle, owoce (1,7)

 

Piątek 17.01

śniadanie:  chleb żytni, masło, pasta rybna z twarogiem, szczypiorek, owoce (1,4,7)

herbata miętowa

obiad:  zupa ryżanka (10)

kotlet jajeczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem (1,3,7)

napój wiśniowy

podwieczorek:  galaretka, jogurt grecki, owoce (7)

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.