Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek  06.07

śniadanie: płatki jaglane na mleku 2% (7), chleb mieszany (1), masło (7), indyk gotowany, papryka, orzeszki ziemne (5)

obiad: zupa warzywna (7,10)

pizza z szynką, serem, sałata (1,7)

kompot truskawkowy, cukier 

podwieczorek: kisiel cytrynowy, jogurt grecki (7), chrupki kukurydziane, banan

 

Wtorek 07. 07

śniadanie : chleb wieloziarnisty, masło (1,7), szynka gotowana / twarożek (7), ogórek, jabłko

kawa zbożowa na mleku 2% / herbata, cukier

obiad:  kwaśnica z makaronem  (1,7,10)

pierś z kurczaka w panierce (1,3), ziemniaki (7), surówka z marchewki „Chatka Puchatka”

kompot z czarnej porzeczki, cukier

podwieczorek: gofry (1,3,7), truskawki, cukier

 

Środa 08.07

śniadanie: płatki ryżowe na mleku 2%, chleb mieszany, masło (1,7), kiełbasa krakowska, pomidor malinowy, morele

obiad:  zupa z zielonego groszku z ziemniakami (7,10)

naleśniki z powidłami (1,3,7)

kompot wiśniowy, cukier

podwieczorek:  chleb razowiec ze słonecznikiem (1), masło (7), schab pieczony, rzodkiewka, herbata, cukier brązowy, arbuz

 

Czwartek 09.07

śniadanie:  chleb mieszany (1), masło (7), szynka z piersi kurczaka, sałata, czereśnie

herbata z cytryną / kawa inka na mleku 2% (1,7)

obiad: barszcz biały z ziemniakami (7,10)

kaszotto z pęczaku, mięso wieprzowe w sosie pomidorowo – warzywnym 

kompot z jeżynowy, cukier

podwieczorek: maślanka truskawkowa jogo (7), rogal (1), masło(7)

 

Piątek 10.07

śniadanie: chleb żytni razowy, masło (1,7), pasta z tuńczyka z serem białym (4,7), szczypiorek, winogrono

 herbata miętowa, cukier

obiad:  rosół z kaszą kus-kus perłową (1,10)

kotlet jajeczny (1,3), ziemniaki (7), fasolka szparagowa

kompot rabarbarowy, cukier

podwieczorek:  lody kaktus, biszkopty (1,3), sok jabłkowy

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.

Wykaz poszczególnych składników zawartych w potrawach, artykułach spożywczych znajduje się u dyrektora przedszkola.