Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek 7.06

śniadanie: bułka wieloziarnista, masło (1,7), polędwica sopocka, ogórek, melon

kawa zbożowa na mleku 2% / herbata z cytryną, cukier (7)

obiad: zupa z fasolki szparagowej (10)

placuszki bananowo – jabłkowe na maślance (1,3,7)

woda mineralna

podwieczorek: mleko 2%, płatki kukurydziane z miodem, rodzynki (7),

 

Wtorek 8.06

śniadanie : płatki jaglane na mleku 2%, rogal, masło (1,7), konfitura morelowa, banan

herbata, cukier

obiad:  zupa pomidorowa z lanym ciastem (1,3)

strogonow, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (7)

kompot z rabarbaru, cukier

podwieczorek: jogurt wieloowocowy, wafle ryżowe, masło (1,7)

 

Środa 9.06

śniadanie: chleb żytni, masło, jajecznica z kiełbaską (1,3,7), szczypiorek, marchewka

kawa na mleku 2%, herbata miętowa (7)

obiad:  grochówka z ziemniakami

kluski leniwe, brzoskwinie (1,3,7)

woda z cytryną, cukier

podwieczorek:   chleb mieszany, masło, pasztet domowy, rzodkiewka, herbata, cukier, jabłko (1,7)

 

Czwartek 10.06

śniadanie: zacierka na mleku 2%chleb ze słonecznikiem, masło (1,7), szynka gotowana, kiełki, żurawina

herbata owoce leśne

obiad: zupa z kalarepy(1,10)

kurczak w sosie słodko kwaśnym, ryż, buraczek na ciepło

kompot wiśniowy, cukier

podwieczorek: ciasto drożdżowe z rabarbarem, herbata dzika róża, cukier brązowy (1,3,)

 

Piątek 11.06

śniadanie:  bułka pszenna, masło, ser żółty, sałata, papryka, winogrono

herbata / mleko 2%, cukier (7)

obiad: zupa z kaszą kukurydzianą (10)

kotlet rybny, ziemniaki, surówka „chatka Puchatka” (1,3,4,7)

kompot rabarbarowy

podwieczorek: galaretka z owocami, jogurt naturalny, ciastka owsiane (7)

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.

Wykaz poszczególnych składników zawartych w potrawach, artykułach spożywczych znajduje się u dyrektora przedszkola.