Dziękujemy

Wiadomość została wysłana.
Postaramy się na nią odpowiedzieć jak najszybciej.

Przedszkole Karmelitanek
w Ksawerowie

Nasze przedszkole:

NEWSLETTER

Chcesz otrzymywać na maila ogłoszenia? Zapisz się do newslettera.


 

Jadłospis

Poniedziałek  10.06

śniadanie: chleb wieloziarnisty, masło (1,7), parówki z szynki na ciepło, ketchup, ogórek, orzeszki ziemne (5)

kawa inka na mleku (1,7) / herbata 

obiad:  zupa z zielonego groszku (7,10)

makaron z serem, truskawki (1,7)

woda mineralna z cytryną

podwieczorek: budyń jaglany waniliowy z sokiem (7)

Wtorek 11.06

śniadanie : płatki owsiane na mleku, chleb, masło (1,7), wędlina, kiełki, owoce

obiad: zupa kukurydziana (7,10)

filet z kurczaka pieczony, ziemniaki, buraczek na ciepło (1,3)

napój wiśniowy

podwieczorek: sałatka owocowa z jogurtem greckim (7)

 

Środa 12.06

śniadanie: bułka (1), masło (7), wędlina, rzodkiewka, owoce

mleko (7) / herbata owocowa

obiad:  zupa ogórkowa z ziemniakami (7,10)

 strogonow, kasza gryczana, surówka z młodej kapusty(1)

kompot

podwieczorek: wafle ryżowe, powidła śliwkowe, herbata z cytryną  (1,7)

 

Czwartek 13.06

śniadanie:  płatki ryżowe na mleku, chleb graham, masło, pasztet, papryka, owoce (1,7)

obiad: barszcz ukraiński (7,10)

mini pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowo- serowym, surówka z marchewki (1)

sok pomarańczowy

podwieczorek: ciasto drożdżowe z owocami, herbata (1,3,7)

 

Piątek 14.06

śniadanie:  chleb żytni, masło, pasta rybna z twarogiem, pomidor (1,4,7), owoce

herbata miętowa

obiad:  zupa jaglana (10)

kotlet jajeczny, ziemniaki, sałata z jogurtem (1,3,7)

kompot

podwieczorek:  mleko, płatki czekoladowe, rodzynki (1,7)

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
  8. ORZECHY
  9. GORCZYCA, MUSZTARDA
  10. SELER
  11. ZIARNA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE

   Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.