Poniedziałek 9.12
śniadanie: płatki jaglane na mleku, chleb wieloziarnisty, masło, wędlina, papryka,marchewka (1,7)
obiad: zupa sycąca z pęczakiem (1,10)
racuchy drożdżowe, gruszka (1,3,7)
herbata z cytryną
podwieczorek: zapiekanki z parówką i serem, kiełki, ketchup, herbata owocowa (1,7)
Wtorek 10.12
śniadanie : chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, owoce (1,7)
kawa inka na mleku / herbata (1,7)
obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (7,10)
pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza bul-gur, fasolka szparagowa (1,3,7)
kompot
podwieczorek: kisiel do picia, ciastka, owoce (1)
Środa 11.12
śniadanie: płatki owsiane na mleku, chleb graham, masło, pasztet / miód, pomidor, owoce (1,7)
obiad: barszcz czerwony (7,10)
krokiety z mięsem, ogórek (1,3,7)
napój truskawkowy
podwieczorek: jogurt, chrupki kukurydziane, owoce (7)
Czwartek 12.12
śniadanie: bułka, masło, wędlina, sałata, owoce (1,7)
herbata
obiad: zupa zacierkowa (1,10)
pieczeń rzymska w sosie, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (1,3,7)
kompot
podwieczorek: mleko, płatki, rodzynki (1,7)
Piątek 13.12
śniadanie: chleb żytni, masło, pasta z tuńczyka i sera białego, szczypiorek, owoce (1,4,7)
herbata miętowa
obiad: zupa fasolowa (10)
ryż na mleku, sos owocowy (7)
woda mineralna z cytryną
podwieczorek: sałatka warzywna, chleb z masłem, herbata (1,3,7)
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L 304/28- art.9 ust. 1; L 304/43- zał.II
- GLUTEN
- SKORUPIAKI
- JAJA
- RYBY
- ORZESZKI ZIEMNE
- SOJA
- MLEKO I JEGO PRZETWORY
- ORZECHY
- GORCZYCA, MUSZTARDA
- SELER
- ZIARNA SEZAMU
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN
- MIĘCZAKI I MAŁŻE
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,10,11, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawiać śladowe ilości 1,3,5,6,7,8,9,10,11, wg oświadczenia producenta.